Ting å tenke på når du bestiller leiebil i Dublin

Det er en rekke ting du bør tenke på hvis du skal bestille leiebil i Dublin. At de kjører på «feil» side av veien der borte er bare en av dem. Les videre, så skal du få gode råd om hvordan du best håndterer trafikken på den grønne øya.

Det har vært tette bånd mellom Irland og Norge helt siden vikingene begynte å etterlate seg spor der lenge før år 1.000. I dag er Dublin et populært reisemål for mange norske turister. Det er også et ettertraktet studiested for mange ungdommer fra Norge.

Irland er også mye mer enn Dublin, noe som er en viktig grunn til at du bør ha leiebil. Mer om det snart

Leiebil på Dublin lufthavn

De fleste som kommer til Dublin fra Norge, flyr til Dublin Airport. Det går riktignok ferger mellom Dublin og Liverpool. Allikevel er det aktuelt for de aller fleste å hente leiebilen på flyplassen. For her ute finner du samtlige av de mer kjente bilutleiefirmaene. Budget, Sixt og Thrifty for eksempel.

Fra flyplassen tar det litt over 30 minutter å komme seg inn til sentrum av Dublin. Ettersom byen er preget av tett trafikk, smale gater og et underskudd på parkeringsplasser kan det lønne seg å hente bilen etter noen dager i sentrum.

Hvis du har tenkt å utforske Dublin, for så å reise rundt i Irland, kan du trygt vente med å hente leiebilen. Gjør deg ferdig med Dublin først. Å besøke Christ Church Cathedral, Dublin Castle, Trinity College og (ikke minst) Guinness Storehouse, er enklere til fots eller med offentlig kommunikasjon. Så, når du er ferdig med byen, kan du dra ut til flyplassen og hente leiebilen.

Det er mange bilutleiefirmaer i sentrum av Dublin også. Skal du fly videre fra Dublin lufthavn når besøket er over, vil du spare noen kroner på å hente og levere bilen på samme sted.

Å kjøre i Irland

Irland er en fantastisk øy. Den har så mye flott å se på og å være med på. Mye av dette får du ikke med deg hvis du ikke leier en bil. Byene Cork og Limerick er maks tre timer unna Dublin med bil. Ønsker du også å kjøre en tur til Belfast i Nord-Irland, gjør du det på i underkant av to timer.

Husk for all del at irene kjører på venstre side av veien. Rett frem er det kanskje ikke så vanskelig å huske dette. Det er når du skal svinge i kryss, at det tar litt tid for hjernen å venne seg til at det er motsatt her sammenlignet med i Norge. Et lite triks er å minne deg selv på at du skal sitte inn mot midten av veien, også når du er sjåfør i Irland.

Et annet triks er å kjøre innom en bensinstasjon og kjøpe et L-merke for øvelseskjøring (bare pass på å kjøpe magnetvarianten). Irske trafikanter tar litt mer hensyn til biler med dette merket bak.

Mange av veiene rundt Dublin og i Irland for øvrig er ganske smale. Å parkere bilen kan også være en svett øvelse på grunn av de mange smale parkeringsplassene. Derfor kan det lønne seg å leie en litt mindre bil. Jo, du bør så klart ha plass til både reisende og bagasje. En mindre bil gjør det lettere å ta seg frem og å parkere.

Overfart til England

Det går ferger mellom Irland og England. De fleste velger å ta båten som går mellom Dublin og Liverpool. Det er som regel ikke noe problem å ta med leiebilen på denne turen. Du bør likevel varsle leiebilfirmaet hvis du har tenkt å gjøre det. Hvis du skal levere bilen et annet sted enn der du hentet den, må du være klar til å betale en egen enveisavgift i tillegg til leieprisen.

Leiebil i Dublin

Å bestille leiebil i Dublin er en god ide hvis du ønsker å oppleve mer av Irland enn bare den irske storbyen. Du kan bruke leiebilsøket vårt for å sammenligne priser fra alle de kjente bilutleiefirmaene. Du kan også bruke søket for å bestille leiebil.