Land på en flyplass og forlat en annen med leiebil

Det er flere gode grunner til å velge leiebil når du planlegger din neste ferie. Kanskje drømmer du om å suse nedover kontinentet i en stilig kabriolet sammen med vennegjengen, eller å kunne ta med hele familien på en ferie med frihet til å stoppe når det passer dere, eller når toalett-pausen til minstemann er helt ytterst nødvendig. Det er ulike behov for ulike reisende, men dette er også noe utleierne av bil tar hensyn til.

Bransjen er godt tilrettelagt for å møte individuelle behov, både når det gjelder valg av bil og hvor du henter og returnerer bilen. For nå kommer vi inn på det som kanskje er det aller beste med bilutleie, nemlig mulighetene å forflytte deg fritt og kunne oppleve de små sjarmerende tettstedene som ikke har flyforbindelser. Med leiebil kan du lande på en flyplass og dra fra en annen, og på veien i mellom ligger selve eventyret.

Få hjelp til å planlegge

Alle de store internasjonale selskapene opererer med et stort antall stasjoner for avhenting og returnering. Dette inkluderer både store og små byer og selvsagt ved flyplassene, noe som gjør det lett for deg å velge en rute som går fra A til B uten større bryderi enn det ville vært å hente og levere på samme sted. Hos Budjet.no er det enkelt å legge inn ulike startpunkt og endepunkt, samt å sammenligne priser.

Fra en storby til en annen vil tid til overnattinger i landsbyer underveis være et godt utgangspunkt. Det er også mulig å krysse landegrenser, og levere i et annet land en ditt startpunkt, men her er det lurt å hente mer nøyaktig informasjon om dine spesifikke reiseplaner da det gjelder litt ulike regler fra land til land og eventuelle gebyrer vil variere. Praktiske nettsider som Holiday Autos hjelper deg med dette.

Uendelige muligheter

Å komme på innsiden av kulturen i et land er lettere når du har mulighet til å nå de avsidesliggende strøkene. Mange får bare sett Paris når de er i Frankrike, Amsterdam når de er i Nederland osv. Men her er det jo så mye mer å hente, for ikke å snakke om dersom du velger å dra litt lenger. Road trip langs vestkysten i USA er noe mange nordmenn drømmer om.

Med få begrensninger fra utleierne sin side, er det opp til deg hvor du velger å legge turen. Du kan for eksempel velge en rute langs Amalfikysten i Italia, en strekning flere betegner som en av Europas vakreste. Eller hva med å se nye og ukjente sider av reisefavoritten Kreta, hvor du kan kjøre fra den ene pittoreske landsbyen til den neste. Om du vil se mer av eget land anbefales bilutleie fra Lofoten og videre nord – mulighetene er uendelige.

Oppsummering

Det er flere gode aktører på markedet som hjelper deg med å planlegge slik at du enkelt kan finne den bilen som passer best for å gjennomføre din drømmeferie. Firmaer som Holiday Autos og Avis.no samarbeider med alle de kjente og seriøse utleierne og tilbyr stasjoner på flyplassene slik at du enkelt kan fly til ditt startpunkt, kjøre drømmeruten og så levere bilen fra deg ved ditt valgte stoppested. Vi ønsker deg en fantastisk tur – og kjør pent!